ULTIMA ORA:
Post title marquee scroll

Giornata Nazionale della Bicicletta 8 maggio 2011

Condividi questo articolo:

L’8 maggio si svolgerà la seconda edizione della Giornata Nazionale della Bicicletta, un’occasione di festa e di partecipazione popolare ma anche un modo per sottolineare come una mobilità alternativa ed ecocompatibile può essere effettivamente realizzabile.

Anche quest’anno, la seconda domenica di maggio sarà dedicata alla Giornata nazionale della bicicletta.
L’8 maggio, infatti, in collaborazione con l’ANCI e la Federazione Ciclistica Italiana si svolgerà la seconda edizione della Giornata Nazionale della Bicicletta, un’occasione di festa e di partecipazione popolare ma anche un modo per sottolineare come una mobilità alternativa ed ecocompatibile può essere effettivamente realizzabile.
 
La giornata della bicicletta è un’iniziativa è aperta a tutti i cittadini, i Comuni, le associazioni e i gruppi che vorranno aderire ed organizzare attività legate all’uso della bicicletta come mezzo alternativo di trasporto.
 
giornata nazionale della bicicletta, tutti i comuni durante la giornata nazionale della bicicletta esporranno il tricoloreQuest’anno, inoltre, la Giornata Nazionale della Bicicletta sarà dedicata ai 150 anni dell’Unità Nazionale. In cinque grandi città che hanno rivestito un ruolo importante per la nostra storia unitaria (Torino, Firenze, Reggio Emilia, Roma e Marsala), e in tutti i Comuni che aderiranno all?iniziativa, alle ore 13.00 di domenica 8 maggio i cittadini in bici si riuniranno nelle piazze principali con bandierine con i colori verde, rosso e bianco.
 
 
L’entusiasmo che ha accompagnato la prima edizione testimonia come la bicicletta, prima che un mezzo di locomozione, sia per tutti un’espressione di libertà, di salute, di contatto diretto con la natura, un simbolo di ecocompatibilità che si contrappone alla frenesia della vita urbana.
Chi usa la bicicletta lo fa non solo per sport, per tenere allenato il proprio corpo ma anche e soprattutto per rispetto dell’ambiente che lo circonda, per vedere il mondo con un occhio diverso, più attento alla natura, alla riscoperta del territorio e, perché no, al futuro del nostro pianeta.
Per questo la Giornata della Bicicletta è un’occasione di riappropriazione da parte dei cittadini delle proprie città, è un modo per “riconquistare” le piazze, le strade, sempre più preda del traffico caotico e inquinante, per scoprire i parchi, insomma un modo per cambiare “l” aria alla nostra città.
 
giornata nazionale della bicicletta, bicity 2011 concorso giornata bicicletta 2011Durante la giornata svolgerà il Concorso Bicity, rivolto ai Comuni che in occasione della Giornata vorranno destinare, in via esclusiva alle biciclette, il percorso più lungo rapportato alla popolazione residente, riservando ai ciclisti parti del centro storico o aree generalmente attraversate dal traffico veicolare.
 
Nella sezione del sito internet del Ministero sarà possibile trovare l’elenco di tutte le città che aderiranno alla Giornata Nazionale della Bicicletta, scoprire quali sono le iniziative organizzate a livello locale dai tanti partner della manifestazione (le 100 iniziative organizzate dalla Federazione Ciclistica Italiana, FIAB con Bimbimbici, la UISP con Bicincittà, Legambiente con la Festa Nazionale dei piccoli comuni), scaricare il logo, le locandine e i manifesti della Giornata, consultare il concorsoBicity 2011 e il Protocollo d’Intesa fra Ministero e Comuni per la promozione di politiche di sviluppo e mobilità sostenibile nelle città italiane.
 
Buona biciclettata a tutti.(al.sfre)
 
Fonte: Ministero dell’Ambiente 
Questo articolo è stato letto 11 volte.

Giornata bicicletta, giornata bicicletta 2011, giornata nazionale della bicicletta, giornata nazionale della bicicletta 2011

Comments (20)

  • Bu sayfada birçok ürün aynı anda satılmazken, elektronik sigara için gerekli olan cam aparatının tüm çeşitleri beğeninize sunuluyor. Yaptıkları işi en iyi şekilde yapmak için bu alanda uzmanlaşmak isteyen firma, e sigara cam markası olarak piyasanın bir numarası konumunda. Sonuç olarak elektronik sigara kullanıcılarının rahatlığı açısından en önemli birleştirici parçaları üreten firma, sizlere en hızlı şekilde ürünlerinizi ulaştırmak için çabalıyor. Vaporesso cam, eleaf cam, greekvape cam, smok cam ve cam koruyu lastik gibi ürünleri hemen satın alabilirsiniz. Pil şarj etme aparatını ve tüm cam çeşitlerini tek tıkla evinize kadar bu firma göndersin. Kampanyalardan da yararlanmak için siteye giriş yapabilirsiniz. Bu sayede her değişiklikten haberdar olabilir, takip edebilirsiniz.

  • FPS video oyunu olan Valorant Points sizleri de etkisi altına almış olabilir. Bu harika oyun içerisinde satılan her ürünü satın alabilmek için ihtiyacınız olan Valorant VPyi bu siteden edinebilirsiniz. İhtiyacınız olan güce hemen sahip olabilmek için acele edin. En özel ürünleri oyun mağazasından sizler alın, oyunu en yüksek puanla siz tamamlayın. Rakiplerinizin birkaç adım önünde olabilmek için hala vaktiniz var. Oyun içi mağaza satışlarından en hızlı ve uygun şekilde yararlanabilmek için elinizde olması gereken Valorant VP şimdi burada sizler için hazır bir şekilde bekliyor. Seviyeleri atlamak ve hedefinize ulaşarak en büyük ödülü kazanmak için bu siteye göz atmanız yeterli olacaktır. Tüm dünyada adından söz ettiren oyunun fanatiği çok fazla. Bu nedenle rakibiniz çok. Rakiplerinizi elemenizde size yardımcı ürünlerin anahtarı tam da elinizin altında duruyor. En stratejiyi geliştirmek için şimdi satın alın ve Valorant VP hizmetiyle oyuna önde başlayın. Oyuneks size en uygun fiyatlı Valorant VP hizmeti sunmaya devam ediyor.

  • Günümüz itibariyle yalnızca tek bir sosyal medya uygulaması Instagram’da 2 milyarın üzerinde kullanıcı bulunmakta. Bu durum şu anlama gelir; global bir ürününüzü tam 2 milyar kişiye pazarlayabilirsiniz!Ancak bunun farklı methodlarını bilmek gerekir. Bir ürünü veya hizmeti daha fazla kişiye ulaştırabilmek için daha fazla etkileşim almanız şarttır. Daha fazla etkileşim almanın en etkili yolu ise daha fazla takipçiye sahip olmaktır. Ancak bu takipçiler belli bir vasfa da sahip olmalıdır. Bot hesap olarak tabir edilen takipçisi olmayan, spam amaçlı açılmış instagram hesapları tarafından takip edilmek bir işinize yaramayacağı gibi prestijinizin düşmesine de neden olur. Ayrıca Instagram’ın spam filtreleme algoritmaları, günümüzde bot hesapların takip ettiği hesapları da takibe almış durumdayken kalitesiz takipçi satın almak hesabınızı riske sokabilir.Siz de guncelbayi.com adresine gelerek üst menüden servis listesine ulaşabilir, dilediğiniz servis için garantili ve kaliteli takipçi hizmeti satın alabilirsiniz. Instagram takipçi, Instagram çekilişle takipçi, Facebook takipçi, Twitter ve Tiktok takipçi gibi servisleri en uygun fiyata firmamızdan satın alabilirsiniz.

  • Sms onayınızı isteyen birbirinden farklı siteler vardır. Bu sitelerin başında Faacebook, İnstagram, dizi ve film siteleri, müzik dinleme platformları, alışveriş yapmak için kullanmak istediğiniz sanal alışveriş siteleri geliyor. Bunların haricinde uygulama indirirken ya da satın alırken de onayınıza ihtiyaç duyuluyor. Bunun nedeni ise işlemi gerçekleştiren ya da kayıt yapan kişinin siz olup olmadığınızı anlamak istemeleridir. Online olarak gerçekleştirilecek olan tüm işlemleriniz için kullanacağınız bu harika çözüm yöntemi sayesinde artık işlemlerinizi gerçekleştirirken kendi cep telefonu numaranızı herkesle paylaşmak zorunda kalmayacaksınız. Hem tüm uygulama sitelerinden faydalanmak istiyor hem de cep numaranızı kimseyle paylaşmak istemiyorsanız en doğru platforma rast gelmiş olabilirsiniz. Çünkü bu sayfadan alacağınız hizmet sayesinde; özel alanlarınız korunmuş, kişisel verilerinizi kimseyle paylaşmamış ve korunaklı bir deneyim yaşamış olacaksınız. Kişisel telefon numarasının tanımadığı kişilerde olmasından rahatsız olan ancak onay kodu alabilmek için sistemlere telefon numarası vermek zorunda kalan kişilerin sık sık başvurduğu en güvenilir yöntem budur. Kendi numaranız olmayan sanal bir numarayı sms onay servisi ayrıcalığı ile elde edebilirsiniz.

  • Sene içerisinde işten güçten yorulan herkesin tek bir isteği vardır o da tatile gitme isteğidir. Bu isteği en iyi şekilde karşılayacak olan oluşum ise her daim tatildeyiz sitesi olmuştur. Tatildeyiz sitesinin düzenlediği turlar ve çeşitli etkinlikler yaz mevsimini en iyi şekilde geçirmeniz konusunda son derece mantıklı bir oluşumdur. Tatildeyiz fikrinin ortaya çıkışı da tamamen kişilerin rahat hissetmesini sağlamaya yöneliktir. Tatilde herkes deşarj olsun diye birçok farklı etkinliğe imza atan tatildeyiz sitesi, kusursuz bir tatil deneyimi yaşamanız adına sizi tamamen baştan sona destekler niteliktedir. Bu destek sayesinde kusursuz bir tatil yapabilir, sıcak havaların tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Kış tatili seçeneklerini de ihmal etmeyin! Kış tatili de en az Yaz tatili kadar sevilen ve revaçta olan bir tatildeyiz aktivitesidir. Bu aktiviteler her zaman tatilinizi daha iyi kılmanızı destekleyecek olan bir boyuta sahiptir. Aktif bir şekilde tur ve tatil fırsatlarını değerlendirmek istiyorsanız tatildeyiz her daim burada sizinle olacaktır. Mutlaka denemeli ve tatilinizi de buna göre programlamalısınız.

  • Son yılların en çok tercih edilen tatil dönemlerinde genel bir trend oluştu ve bu trend artık yeni tatil seçenekleri arasında en güzle ve en çok tercih edilen seçenekler arasından da kendi yerini koruyarak devam etmektedir. Bu genel trend tatil seçenekleri villa kiralama ve villa tutulması ile yapılan uzun veya kısa olarak fark etmeksizin ister aileler ile isterlerse özel olarak balayı şeklinde yapılan ve bu şekillerde düzenlenen yeni nesil tatil şekli olmuştur. Eski zamanlarda maalesef bu tatil seçenekleri olmayıp sadece otel tutarak yapılan otellerde konaklayarak belirli hizmetler alınan bir tatil seçeneği bulunmaktaydı. Bunun dışında ise bazı ev sahipleri kendi evlerini günlük veya aylık olarak kiraya vererek bu yollarla gelir kazanırken tatilciler için tatil bölgelerinde baya uygun ve güzel bir seçenek olarak karşılarına çıkmaktaydı. Bunların dışında pandeminin de son 3 yıl içerisinde hayatımıza etki etmesi ve bu düzene bizleri ayak uydurmak zorunda bırakması tabi ki kişilerin hayatlarına da baya bir etki bırakmıştır. Bu etkilerden bir tanesi de tabi ki de tatil seçenekleri ve tatil yöntemlerinin değişmesi olmuştur. Lüx Villa tatili seçenekleri ile kullanıcılar hem özel olarak hem de ailecek yapacakları tatillerini baya keyifli bir seçenekle devam ettirip tatillerini özenle ve güzelce yaşayarak güvenli villalar dahilinde tatillerini gerçekleştirmektedir. Bu villalar da istenildiği kadar konaklayabilir istenildiği kadar kişi ile konaklamalarınıza devam edebilirsiniz.

  • Kırlent koltuk ve ya yatak üzerine konulan genelde yüzü çiçek ve yaprak işlemeli veya işlemesiz küçük kare yastıktır. İsmi Fransızca’dan “çelenk” sözlüğünün den gelir çiçek süslerinin genel adıdır. Kırlent dekoratif yastıklar oturma odası veya salon gibi yerlerde kullanılabilir. Yatak odalarında kırlentler genellikle sadece görsellik için kullanılır oturma odalarında ise sırt ve belin desteklenmesi için kullanılabilir. Kırlent kumaşı çeşitleri şunlardır; Kanvas, Keten, akrilik en sık tercih edilen kumaşlardandır. Kırlentin içi elyaf veya silikonla doludur. Normal standarttaki bir kırlent için 70×140 ölçüleri daha sık tercih edilir. Kırlentler yıkanırken kılıfları eğer çıkıyorsa çıkartıp ayrı ayrı veya bütün olarak makinede kısa programda 30 derede hassas yıkama yapılır. Kırlentler; kullanım amaçlarına göre 55×55, 40×40, 30×50,50×50 gibi farklı boyutlarda da karşımıza çıkabilir. Kimi zaman farklı ölçülerde yuvarlak tasarlanmış kırlentlere rastlamak da olasıdır. Kırlent seçimi yapmadan önce kanepe genişliği ve modeli gibi unsurların da göz önünde bulundurulması gerekir. Aynı şekilde; salonda veya oturma odasındaki diğer dekorasyon ürünleri de kırlent seçimine doğrudan etki edebilir. Dolayısıyla kırlentler diğer dekorasyon ürünleriyle kombin edilebilir ve eve harika bir estetik katabilir. Bu dekorasyon ürünlerine göre kadife, pelüş, desenli kırlentler tercih edilebilir. Siz de evinize en uygun kırlent modelini bulmak ve satın almak ya da Kırlent fiyatları hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

  • Ülkemizde girişimci olmak isteyen kişilerin önündeki en büyük engel sermaye. Sermayesi olmayan ancak çok parlak bir ticaret fikri olan vatandaşlar KOSGEB nedir KOSGEB başvuru şartları nelerdir? Gibi sorulara cevap arıyor. Bu cevaplar kurumun internet sayfası üzerinde paylaşılmış olsa da birçok kullanıcı için verilen cevaplar tatmin edici değil. İlk olarak KOSGEB nedir? Sorununun cevabını verelim. KOSGEB, kendi işinin kurmak isteyen, girişimci ruha sahip, parlak bir ticaret fikri olan kullanıcılara sermaye yani para desteği sunan bir kurum. Bu kurum sayesinde kafanızda kurduğunuz ancak para sorunu nedeniyle geliştiremediğiniz fikirleri geliştirmeye devam edebiliyorsunuz. KOSGEB yani tam adıyla “Küçük ve Orta Ölçekli Sanayiyi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı”, küçük ve orta ölçekli işletmelerin sanayideki payını büyütmek ve etkisini en üst seviyeye çıkartmak için faaliyete geçmiş bir kurumdur. Bu kuruma her başvuran kişi sermaye desteği alamasa da, gerekli eğitimleri alıp, bu eğitimleri başarıyla bitiren birçok vatandaşımız sermaye desteği almaya hak kazanıyor. Bu sermaye için en önemli detay gelecek vaat eden bir ticaret fikri.

  • a href=”https://sahabets.site”>sahabet güncel giriş oyun severlerin sorunsuz olarak bahis yapmalarını sağlayan bölümdür. Siteye güncel erişim adresi üzerinden kayıt olan spor severler, yüksek oranlı futbol maçlarına güvenli şekilde iddaa oynayabilirler. Sahabet sitesinin içerisinde yer alan farklı futbol ligi maçlarına da, güncel giriş adresi üzerinden siteyi ziyaret ederek de paralı oyun oynayabilirsiniz. Dilerseniz mobil cihazlarınızı da hem üyelik, hem de hesabınıza yatırım yapmak için tercih edebilirsiniz. Sitenin güncel giriş adresi bahisçilerin güvenli şekilde kayıt olmalarını sağlamaktadır. Üstelik ilk üyelik için bu adres üzerinden siteye kayıt olursanız, 0 oranında hoşgeldin bonusu kazanabilirsiniz. Sosyal medya adreslerinizi kullanarak da sitenin güncel giriş adresini ziyaret edebilir, istediğiniz futbol maçına canlı iddaa yapabilirsiniz. Sitenin ilgili giriş adresi içerisinde aynı zamanda farklı oyun kategorileri vardır. Bunlardan bazıları ise casino masa ve slot makine çeşitleridir. Slot oyunları içerisinde sweet bonanza en çok para kazandıran kumarhane oyunudur. Masa oyunu olarak da Sahabet üzerinden poker veya rulet çeşitlerini tercih edebilirsiniz. Güncel erişim adresi içerisinde yer alan ödeme seçenekleri de sizlere, yapacağınız her yatırım ile belli oranda ödeme bonusu verecektir. Eğer siz de engel gibi durumlar ile karşılaşmak istemez ve bahis oynayarak da sorunsuz para kazanmak isterseniz, Sahabet sitesinin güncel giriş adresini ziyaret edebilirsiniz. Dilerseniz İOS/Android telefonlarınız ile de siteye güncel giriş adresini kullanarak kayıt olabilirsiniz.

  • Günlük yaşamın koşturmasında zamandan kazanmak için çoğumuz araba kullanmak zorunda kalıyoruz. Kullandığımız araçların markası fark etmeksizin arızalanabilir. Ford marka araçlarda herhangi bir arıza durumunda arıza lambaları devreye girer. Ford arıza lambaları bize aracın hangi bölümünde arıza olduğunu söyler. Ford arza lambaları gösterge panelinde yanmaya başladığında yapmanız gereken tek şey aracınızın kullanma kılavuzuna göz gezdirmek. Ford aracınızın kullanma kılavuzunda arıza lambaları için ayrı bir sayfa yer alıyor. Bu sayfadan aracınızın gösterge panelinde yanan arıza lambasını bularak aracınızın hangi bölümünün arızalandığını ve bu hatayı nasıl gidereceğinizi öğrenebilirsiniz. Bu arıza lambalarının çözümleri genelde oldukça basit olsa da, bazı durumlarda aracınızı en yakın teknik servise göstermek durumunda da kalabiliyorsunuz.

  • … [Trackback]

    […] Read More Information here to that Topic: ecoseven.net/mobilita/bici/giornata-nazionale-della-bicicletta-8-maggio-2011/ […]

  • … [Trackback]

    […] Here you can find 10651 additional Information on that Topic: ecoseven.net/mobilita/bici/giornata-nazionale-della-bicicletta-8-maggio-2011/ […]

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato.

Ecoseven è un prodotto di Ecomedianet S.r.l. Direzione e redazione: Lungotevere dei Mellini n. 44 - 00193 Roma
Registrazione presso il Tribunale di Roma n° 482/2010 del 31/12/2010.redazione@ecoseven.net